Het beste attractiepark ter wereld

Het beste attractiepark ter wereld

Als je van attractieparken houdt dan is Europa-park iets voor jou! Dit attractiepark is voor het tweede achtereenvolgende jaar uitgeroepen tot beste attractiepark ter wereld door het vaktijdschrift Amusement Today.

Het beste attractiepark - Europa-ParkOok op Europees niveau scoort het park op reviewsites als Tripadvisor en Zoover het hoogste aantal punten. Zo ontving Europa-Park al enkele malen de Travelers’ Choice Award van TripAdvisor voor beste attractiepark van Europa. Begin mei mocht Europa-Park ook een award uit de Benelux ontvangen: De Diamond Themepark Award voor beste attractiepark in Europa. Deze verkiezing is een initiatief van een aantal parksites. Dit jaar bepaalden bijna 45.000 stemmers mede het resultaat. Hun stemmen telden voor 50% mee, de andere helft werd bepaald door de vakjury, die bestaat uit fervente fans die bijna wekelijks vanuit hun passie de parken bezoeken.

Onderscheidingen voor hotel resort

Overnachten bij Europa-Park kan in vijf themahotels en op het Camp Resort. Het hotel resort wist in maart op maar liefst drie plaatsen beslag te leggen in de Duitse top 5 van de Travelers’ Choice Awards voor familiehotels. Hotel “Bell Rock” kreeg de hoogste notering, gevolgd door hotel “Colosseo”. Op plaats vier eindigde hotel “El Andaluz”. Op vakantieportaal “Holidaycheck” deden meer dan een miljoen vakantiegangers mee aan de verkiezing voor beste hotel ter wereld. Ook hier vielen vier hotels van het park medio maart in de prijzen. Enkele weken geleden ontving Europa-Park ook de Goldene Pinie-Award van DERTOUR . Jaarlijks stuurt deze touroperator zo’n 600 experts op pad om de beste parken in Europa te beoordelen.

Vanuit de Benelux kregen we eveneens de Kids PretparkTip!-award toegestuurd. Kindervakantiegids heeft Europa-Park en hotel Colosseo uitgeroepen tot beste combinatie voor een bezoek met kinderen aan een attractiepark.

Beste horror-event ter wereld

Het beste attractiepark - HorrornightsVorige week werden in Engeland de jaarlijkse ScareCon Annual Recognition Awards uitgereikt. Voor de vijfde keer vielen de Horror-Nights van Europa-Park in de prijzen. Met de award voor ‘Best Overseas Scare Event’ is dit Halloween-evenement opnieuw het beste horror-event ter wereld. Europa-Park einidigde daarmee vóór Walibi Holland, Walibi Belgium, Movie Park, Busch Gardens en Universal Studios Florida. De Horror Nights bestaan dit jaar tien jaar. Dit evenement vindt weer van 21 september tot en met 5 november plaats. Het start na sluiting van het park en hiervoor is een extra ticket benodigd. Meer informatie op www.horror-nights.de

Het beste attractiepark ter wereld - kaartWaar is het?

Het Europa-Park bevindt zich bij het (rustieke?) plaatsje Rust, zo’n 35 kilometer ten noorden van Freiburg in het Zwarte woud. Met de auto is het prima te doen. Het is een leuke onderbreking van je autoreis richting het zuiden  als je toch die kant op gaat deze zomer. Het is ook mogelijk om met de trein naar Freiburg te reizen en van daar een regionale trein (naar Ringsheim) te reizen. Er worden ook busreizen aangeboden naar het beste attractiepark ter wereld. Al vanaf Eur. 239,00 p.p. kan je er 4 dagen tussen uit, waarvan je dan 2 dagen in het park zelf bent.

 

Share This

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *