Herfstwandelen in de Dolomieten

Herfstwandelen in de Dolomieten

De Dolomieten hebben een indrukwekkende schoonheid in elk jaargetijde. Het bekende wintersportcentrum Val Gardena (Gröden) behoort ook in de herfst landschappelijk tot de mooiste dalen van de Dolomieten.

Uitgestrekte weiden, donkergroene almen, diepblauwe bergmeren en rotsformaties waar je u tegen zegt: dat is het Dolomietenlandschap. Met de ontelbare kleuren laat het een grote verscheidenheid zien. De vele soorten planten zijn uniek in de wereld. Als rustige wandelaar en natuurliefhebber heeft de natuur veel voor je in petto: de haas, ree, bergmarmot en gems zijn dieren, die je het eerst zult tegenkomen. Ook zijn er volop vossen, hermelijnen, edelmarters, dassen en eekhoorns.

Spectaculair wandelgebied
Dit gebied telt 13.000 km gemarkeerde wandelroutes door de ongerepte natuur: over weiden, door bossen en over de wijde vlakten van de hoge almen. Overal zijn er overnachtingmogelijkheden, zoals boerderijen, hotels, vakantiewoningen, appartementen en pensions. Ook kun je prachtige tochten maken van hut naar hut (de meeste hutten zijn open tot midden oktober) en geniet je in de hoge bergen van de spectaculaire vergezichten. Iedere wandeling is een unieke belevenis en elk uitzicht weer een nieuwe indruk van de unieke schoonheid van de Dolomieten. Als de bomen in de herfst verkleuren en het fruit in de boom- en wijngaarden rijp is, kun je genieten van het ‘törggelen’: na een stevige wandeling proeven van de jonge wijn in een boerencafé.

Het mooiste moment van de dag is de zonsondergang. Dan worden de verbleekte bergen in een rode zweem ondergedompeld. De drie dorpen in het dal dorpen St. Ulrich, St. Christina en Wolkenstein / Selva Gardena en bieden naast een prachtige natuur ook op het gebied van kunst en cultuur een uitgebreid aanbod.

Meer informatie over de Dolomieten:
italie.nl
suedtirol.info
toer.info

Share This

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *