Handige wintersportapps voor in de sneeuw

Handige wintersportapps voor in de sneeuw

Weten wat de sneeuwhoogte is op jouw wintersportbestemming, de weersvoorspelling bekijken of hoe snel je die afdeling hebt genomen? Je kunt allerlei handige wintersportapps downloaden voor in de sneeuw. Dit zijn de favorieten van Planetfem.

Sneeuwhoogte+
Deze app houdt je op de hoogte van hoeveel sneeuw er is gevallen en wat de weersverwachting is. Je kunt zien of alle skiliften open zijn en of je kunt rodelen. Thuis vanaf de bank kun je alvast live de piste bekijken via de webcam en de miniblogs met foto’s volgen. De app is gratis in de Google Play Store en App Store.

Ski Tracks
Deze app meet zonder data te gebruiken hoe lang je over een afdaling hebt gedaan. Ook meet hij je maximale snelheid. Op de (satelliet) kaart kun je de skiroute zien en aan het einde van de dag kun je het skiplezier van die dag nog eens herbeleven met de optie afspelen. Foto’s worden automatisch op de juiste geografische plaats opgeslagen. Verkrijgbaar in de App Store (€ 0,99) en Google Play Store (€ 0,95).

iSKI Austria
Dit is dé ski-app voor Oostenrijk-gangers. In de app vind je gratis informatie over de skiresorts en skiliften en de laatste weersvoorspellingen. Je kunt ook sportwinkels en skischolen opzoeken en zelfs reserveringen doen. Op zoek naar een hotel of een restaurants? In deze app vind je diverse aanbevelingen. Verkrijgbaar in de App Store en in de Google Play Store.

SnowSafe
Hoe zit het met het lawinegevaar in de omgeving waar jij zit of naartoe gaat? SnowSafe is speciaal ontwikkeld voor wintersportets omdat ze in gevaar kunnen komen door lawines. De gratis app laat in één oogopslag zien waar er lawinegevaar is en hoe groot dat risico is. Nog niet in alle landen te gebruiken. Verkrijgbaar in de App Store en in de Google Play Store.

Panorama
Even op adem komen terwijl je uitkijkt over de besneeuwde bergtoppen? Leg dit moment vast met een panorama-foto, plaats het op Facebook en maak al je vrienden jaloers. Voor de iPhone kun je de gratis Dermandar Panorama app downloaden. Androidgebruikers kunnen gratis Photaf Panarama installeren.

Fotocredits: skigebiedengids.nl

Share This

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *