Handige reisapps voor op vakantie

Handige reisapps voor op vakantie

Je wilt onderweg kijken of er in de buurt van de snelweg waar je rijdt een hotelkamer vrij is. Of je wilt iets snel vertalen in het Chinees. Of je bent verdwaald in een stad en wilt weten waar je bent. Deze handige reisapps maken je het leven op vakantie een stuk makkelijker.

Wi-Fi finder, werkt vooral goed in steden
Helaas werken niet alle apps zonder Wi-Fi en je hebt geen zin om hoge kosten te betalen. Zoek een gratis hotspot met Free Wifi Finder. Hiermee download je een database van 145.000 hotspots over de hele wereld. Via GPS vind je de dichtstbijzijnde gratis hotspot.

EHBO, voor hulp in nood
Wat moet je doen als iemand is flauwgevallen, een brandwond heeft of is gestoken door een wesp? Deze app geeft je instructie in geval van nood.

BlaBlaCar, voordelig samen reizen
Voor wie goedkoop een stedentrip wil maken naar bijvoorbeeld Antwerpen of Berlijn en samen wil reizen met iemand die ook die kant opgaat. Je kunt kiezen wat voor persoon bij je past en of je de hele weg wilt kletsen of niet. Naar Parijs reis je al vanaf 30 euro, enkele reis.

Tripadvisor, vind een hotel, restaurant, vlucht
Met Tripadvisor vind je, net als op de website, beoordelingen van hotels, reataurants en hotspots van over de hele wereld. Zo krijg je een goed en eerlijk beeld van de kwaliteit en van wat bij je past of niet.

Zeker op Reis
Met deze reisapp heb je een overzicht van alle alarmnummers van medische diensten, ambassades en ziekenhuizen. Ook krijg je een overzicht van handige telefoonnummers van bijvoorbeeld de plaatselijke ANWB, banken en geldautomaten.

Jet Lag Rooster
Je vult je vluchtgegevens in en je geeft je slaappatroon op. De app berekent de ideale tijd om te gaan slapen en op te staan, zodat je zo min mogelijk last hebt van je jetlag.

AirBnb, last-minute onderdak
Ter plekke een last-minut slaapplek regelen, dat doe je met de app van AirBnb. Zo kun je op het laatste moment pas besluiten waar je slaapt.

Triposo, achtergrondinformatie
Deze app is een vrij uitgebreide reisgids die informatie geeft over bestemmingen, geschiedenis, bezienswaardigheden, maar ook informatie over vervoer, geldzaken, boodschappen en parkeren. Je kunt deze app zelfs offline gebruiken, tenminste als je van tevoren je bestemming downloadt.

 

Fotocredits: inspiratie.corendon.nl

Share This

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *