Goedkoop vliegen met een budget airline

Goedkoop vliegen met een budget airline

Als je plannen maakt om op vakantie te gaan dan klinkt low budget natuurlijk niet al te aantrekkelijk. Toch kan het veel geld schelen om met een budget airline te vliegen. Hier vind je de voordelen op een rijtje.

Het belangrijkste voordeel van een ticket kopen bij een budget airline is natuurlijk de lagere kosten. Maar hoe kan het eigenlijk dat bij hun de tickets goedkoper zijn? Deze maatschappijen werken met het zogenaamde ‘no frills’-concept. Dit houdt in dat zij de overheadkosten laten zitten en puur en alleen het vliegticket verkopen. Entertainment en maaltijden zitten dus bijvoorbeeld niet bij de prijs van de goedkope vliegtickets inbegrepen. Je koffer zit ook niet bij deze prijs, hiervoor moet altijd bijbetaald worden. Er wordt vaak gevlogen vanaf een klein vliegveld, want ook dat scheelt in kosten. Al deze kleine beperkingen bij elkaar opgeteld zorgen ervoor dat jij je vliegticket goedkoper kunt krijgen bij de budget airlines.

Wanneer boeken?
Vooral als je al ruim van tevoren weet waar je naartoe op vakantie wilt en je hebt je accommodatie al geboekt, dan loont het om te kijken of je een goedkope vlucht kunt boeken. Low budget airlines doen namelijk wel aan vroegboekkortingen, maar niet aan lastminutes.

Voordelen van low budget maatschappijen
• De vliegtickets die je koopt zijn voordeliger dan de traditionele luchtvaartmaatschappijen, dat is natuurlijk voordeel nummer één.
• Bij kleinere luchthavens kun je goedkoper parkeren.
• Soms ligt het vliegveld wat verder van de plaats van bestemming, zodat je met de bus of taxi een stukje moet rijden. Je ziet dan meteen al een hoop van de omgeving en je komt richting het centrum ook al diverse bezienswaardigheden tegen. Een nadeel wordt een zo voordeel.

Share This

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *