Goedkoop op vakantie naar Noorwegen

Goedkoop op vakantie naar Noorwegen

Je dacht dat een vakantie naar Noorwegen niet te betalen is? Dan heb je het mis. Ook naar Scandinavië kun je voordelig op reis. Tenminste als je het slim aanpakt.

Noorwegen is het land van imposante bergtoppen, fjorden, het noorderlicht en de middernachtzon. Een prachtig land dat je moet beleven. Dat kan ook als je niet zo veel geld hebt te besteden. Hier vind je tips voor een budgetvakantie.

Overnachten
Het goedkoopst overnacht je in je eigen tentje ergens in de natuur. Het zogenaamde allemansrecht dat in Noorwegen geldt, geeft je de gelegenheid om je tent op te zetten waar je wilt. Maar er zijn uiteraard ook allerlei campings waar je met je tent of caravan terecht kunt. Neem je geen kampeerspullen mee dan zijn er op diverse camping ook eenvoudige campinghutten die je kunt huren.

Een andere optie is een mini-camper huren van Nordic Campers. Dit zijn omgebouwde auto’s met alles erop en eraan. Je kunt er uiteraard in slapen en verder zijn de campers uitgerust met alle kampeerspullen die je nodig hebt voor onderweg.

En dan zijn er ook nog goedkope kamers te huur in Noorwegen, aangegeven met ‘room for let’ of ‘rom til leie’. Daarnaast kun je een kamer huren in een goedkope B&B. Er zijn verschillende organisaties, zoals B&B Norway en Norske Vandrerhiem.

Wat een fantastische mogelijkheid is om van hut naar hut te trekken. Noorwegen is een prachtig uitgestrekt land, waar je schitterende wandelingen kunt maken. Er ligt een uitgebreid netwerk van gemarkeerde wandelpaden en er is een uitgebreid aanbod van hutten, met of zonder (maaltijd)service.

Wat kun je doen in Noorwegen?
Zoals gezegd kun je wandelen in de bergen en gebruikmaken van de hutten op de route. Ook kun je het land verkennen op de fiets. Er zijn georganiseerde fietstochten waarbij je bijvoorbeeld van camping naar camping fietst en overnacht in een campinghut.

Eten en drinken is uiteraard het voordeligst als je het zelf koopt in de supermarkt. De voordelig supermarktketens in Noorwegen zijn: Rimi, Kiwi, Rema 1000 en Bunnpris. Alcoholische dranken zijn niet in gewonde supermarkten te koop. Hiervoor moet je naar een Vinmonopolet. Hier kun je relatief goedkope wijnen kopen.

Ben je in een stad, dan kun je voor een goede prijs eten in een Aziatisch restaurant. In Oslo vind je veel van dit soort restaurants, vooral in de wijk Gronland en in de straat Torggata.

 

Fotocredits: www.recreatiewoning.nl

Share This

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *