Fietsen in de Eifel: een bijzonder stukje Europa

Fietsen in de Eifel: een bijzonder stukje Europa

Wel eens gedacht om naar de Eifel te gaan? Het is een heel bijzonder gebied met een rijke geschiedenis die de moeite van het ontdekken waard is. En dat gaat  heel goed op de fiets!

Van dode vulkanen tot Romeinse overblijfselen en van typische vakwerkhuisjes tot Middeleeuwse kastelen, uit elke eeuw is hier wel iets interessants terug te vinden. En dat alles in een overweldigend natuurgebied. In de Eifel vormen de fietspaden in de Eifel een enorm netwerk in het westen van Duitsland. Routes die je voeren langs wijngebieden als het Ahrdal en de Moezel, langs kleine beekjes en grote meren, door bossen en langs oude burchten. En niet te vergeten de steden Aken en Trier die zeker een bezoek waard zijn. Alle routes zijn uitstekend bewegwijzerd en de informatieborden wijzen je op de bezienswaardigheden langs de route.

Alleen bergafwaarts
Voor elke fietser is er wel een route. Er zijn gezinsvriendelijke routes die speciaal zijn aangelegd voor het hele gezin. Ze liggen ver van andere wegen en lopen zonder noemenswaardige hellingen dwars door de natuur. Er zijn ook fietspaden gemaakt op de plek waar ooit een trein reed; dat zie je aan vroegere overgangen en spoorwegtunnels waar je onder de bergtoppen doorfietst en over viaducten langs valleien. Ook gaan er mooie routes langs rivieren. Je hoeft alleen de stroomrichting van het water te volgen en dat is altijd bergafwaarts. Maar wie meer uitdaging zoekt en moeilijkere bergetappes wil nemen, kan hier ook uitstekend terecht.

Terug met ov
Tijdens het fietsen kom je voldoende restaurants en cafés tegen op de route en er zijn veel fietsverhuur- en reparatiebedrijven voor pech onderweg. Het prettige is, dat je aan het eind van de route terug naar je hotel of appartement gebracht kunt worden met de bus met een aanhanger voor fietsen, of de trein waar je meestal je fiets gratis in mee kunt nemen, of zelfs met de boot.

In dit gebied stikt het van de hotels, pensions, appartementen en vakantiehuisjes. Kamperen kan natuurlijk ook. Veel van de exploitanten richten zich speciaal op fietsers en hun service is helemaal aangepast aan de wensen van de fietser. Er is op diverse websites informatie te vinden over fietsen in de Eifel, routes en verblijf. Kijk maar eens op:
eifel.info
fietseneifel.nl  
– alpregio.outdooractive.com

Fotocredits: www.snp.nl

Share This

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *