Familietent kopen: welke past bij jou?

Familietent kopen: welke past bij jou?

Comfort, gebruiksgemak, formaat en uiterlijk: iedereen vindt weer iets anders belangrijk aan een tent. En wat je kiest, hangt ook van de kampeersituatie af. Blijf je ergens staan voor langere tijd of trek je van plek naar plek.

Kamperen is gezellig, intiem, relatief goedkoop en het geeft je een enorm gevoel van vrijheid. Is de camping niet leuk of valt het weer tegen, dan pak je je boeltje en vertrek je weer. Dat gaat met de ene tent sneller dan met de andere. Welke tent past bij jouw gezin?

Pyramidetent De pyramidetent is een fijne tent die tegen het Nederlandse klimaat is opgewassen. Door de vormgeving in de vorm van een pyramide is de tent windbestendig. Deze tent blijft staan als de rest van de tenten zijn omgewaaid. Zeker als je een eilandkampeerder bent, is de pyramidetent absoluut een aanrader.

Tunneltent Op familiecampings zie je vaak veel tunneltenten. Ze zijn er van 3 tot 8 personen. Het is een stabiele, degelijke familietent die gemakkelijk is op te zetten. Ze hebben veel leefruimte en kunnen tegen een stootje.

Koepeltent Een compacte tent met een slaapcabine voor, afhankelijk van het type, 2 tot 5 personen. In deze tenten zit altijd een muggengaas en een ‘gewoon’ sluitdoek. Voor de slaapcabine is nog een overdekt deel om je  schoenen, tassen en andere spullen neer te zetten.

Oppomptent De nieuwste trend onder de familietenten is de oppomptent, een tent waarbij de stokken worden vervangen voor een oppompsysteem. Met een elektrische pomp of voetpomp blaas je lucht in het ‘buissysteem’ en zo blaas je de tent op. Binnen een kwartiertje staat hij. Hij heeft veel leefruimte en goede ventilatie. De prijzen van deze innovatieve tent zijn vanaf 1299,-.

Lichtgewichttenten Met de hele familie van plek naar plek trekken, dat vraagt om een tent die makkelijk is op te zetten, maar wel ruim genoeg is. De lichtgewichttenten zijn er ook in familieuitvoeringen met als voordeel ten opzichte van de degelijke familietenten het gewicht, het opzetgemak en het opberggemak. Daarvoor moet je wel iets inleveren op comfort en ruimte.

Share This

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *