Eten en (wodka) drinken in St. Petersburg

Eten en (wodka) drinken in St. Petersburg

Op slechts 3 uur vliegen van Amsterdam ligt een van de mooiste steden ter wereld: St. Petersburg. Vanwege de vele waterwegen ook wel het Venetië van het noorden genoemd. Wat zijn de leukste plekjes om te eten en drinken na een dag sightseeing?

Café/restaurant Idiot: favoriet van schrijver Dostojevsky
Een typisch Russisch restaurant met bric-a-bracinrichting, waar je goed terecht kunt voor blini’s en wodka. Ook eet je hier voor een goede prijs een lekkere Russische maaltijd. In het weekend is reserveren zeker aan te raden.

Restaurant Backstage: huiskamer van dirigent Valegy Gergiev
Ga je naar een voorstelling in het Mariinski-theater? Dan kun je daarna genieten van een souper in restaurant Backstage. Het restaurant hoort bij en ligt achter het Mariinski-theater. Wel reserveren!

Vostotsjny Oegolok: het Oosterse Hoekje
Zeer betaalbaar restaurant met zowel Kaukasische, Centraal-Aziatische als Oost- en Zuidoost-Aziatische gerechten. Enorm veel keuze aan gerechten en je krijgt flinke hoeveelheden op je bord. Het zit altijd vol en is behoorlijk lawaaiig, ook dankzij de tv die er altijd (te) hard aanstaat (zoals in veel Russische restaurants).

Tinkoff: hip en happening
Tinkoff is een bar bij een brouwerij, waar je ook kunt eten. Het heeft een licht-industriële uitstraling en er staan brouwketels. Het eten is over het algemeen lekker. Als je zin heb in iets bijzonders, bestel dan de worst van 1 meter lang. Vooral op vrijdag stampvol met jonge en hippe mensen.

Tbilisi: op en top Russisch
In de Sovjettijd en de eerste jaren daarna was Tbilisi een van de weinige tenten die fatsoenlijk eten serveerde. En het is nog steeds uitstekend en voor een buitengewoon lage prijs. Het stevige interieur stamt nog uit de tijd dat het restaurant werd geopend.

Restaurant Krokodil: stijlvol interieur
Een leuk eetcaféachtig restaurant met een stijlvol interieur, zie de mooie krokodillenlampen. De keuken is Russisch en Europees en er worden smakelijke Italiaanse gerechten geserveerd voor een redelijke prijs.

Kempinski Hotel: fantastisch uitzicht
Stap dit hotel binnen voor een lunch in restaurant Belle Vue. De naam zegt het al, hier heb je vanaf de negende verdieping een schitterend uitzicht over de historische stad. Het is er niet goedkoop, maar zowel buiten op het zomerterras als binnen is het hier zeer aangenaam toeven.

Park Giuseppe: Italiaans getinte keuken
Dit restaurant vind je achter de Bloedkerk, waar het Gribojedov-kanaal en de Mojka samen komen. Het ligt erg mooi met een semi-open terras. Ook hier kun je lekker eten, maar zoek een plekje ver weg van de schreeuwende tv. Je betaalt hier net iets meer dan in de meeste Nederlandse restaurants.

Fotocredits: kempinski.com

Share This

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *