Duitslands trots: ongerepte eilanden in de Oostzee

Duitslands trots: ongerepte eilanden in de Oostzee

De Duitse eilanden in de Oostzee hebben alles te bieden op het gebied van ontspanning, wellness, stranden en prachtige natuurlandschappen. Hier kom je echt tot rust!

Rügen: ongerept
Rügen is het grootste eiland van Duitsland. Het eiland is 926 km² en je vindt hier alles wat je wenst voor je vakantie: eindeloze stranden, ongerepte natuur en luxe zeebaden. Putbus is de oudste badplaats van het eiland,  vooral bekend vanwege zijn classicistische architectuur, die helemaal in harmonie is met het mooie slot en het park.

Ummanz: idyllisch
Ummanz is het kleine zusje van Rügen en is ook met een brug verbonden aan dit eiland. Het heeft idyllische vissersdorpjes en een ongerepte natuur. De sfeer van dit eiland van slechts 20 km2 wordt gekenmerkt door rust, stilte en ontspanning.

Usedom: wellness 
Dit eiland is verbonden met het vasteland door vijf zeebruggen. Het eiland telt 42 kilometer fijn zandstrand aan de Oostzee. Op Usedom vind je de beste wellness in de openlucht, zoals de barnsteen- en keizersbaden. De wellnesshotels bieden exclusieve behandelingen aan als chocolademassages, hamambaden en algenmoussepakkingen. Ook kun je hier meedoen met nordic walking, qi gong, windcosmetica, pilates of klimaatwandelingen.

Fehmarn: zonovergoten
Het eiland Fehmarn heeft maar liefst 2200 zonuren per jaar. En daarvan kun je genieten op eindeloze natuurstranden langs een 78 kilometer lange kust. Deze kust kenmerkt zich door schilderachtige binnenzeeën en woeste, steile kustlandschappen. De surfcondities zijn hier optimaal en dankzij de jaarlijkse KiteSurf-Tropy is dit eiland wereldwijd bekend als surfeiland. Daarnaast maken de geleidelijk aflopende oevers en witte zandstranden Fehmarn tot een populaire bestemming voor gezinnen met kinderen.

Poel: sportief eiland
De heilzame zeelucht, de schilderachtige landschappen, de ongerepte natuur de oneindig lange zandstranden en een idyllische havensfeer maken Poel een heerlijk vakantie-eiland. Je kunt er ook sportieve activiteiten  ondernemen, zoals waterfietsen, surfen, zeilen, waterskiën, beachsoccer, tennis en paardrijden. En na een dag (water)sporten en genieten van de natuur laat je je ’s avonds verwennen in een van de vele hotels, restaurants of pensions.

Hiddensee: kunstenaarseiland
Hiddensee heeft een mooie en gevarieerde natuur: eindeloos witte zandstranden, uitgestrekte kwelders, woeste, ruwe klippen en prachtige dennenbossen. Een bijzondere mix van ongerepte natuur en absolute rust die van oudsher vooral romantici, zoals schrijvers, dichters, acteurs en andere kunstenaars trekt. Daarnaast is het eiland een populaire vakantiebestemming voor gezinnen, die het eiland lopend, op de fiets of te paard  ontdekken.

Share This

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *