Dit zijn ze: de 7 mooiste stranden van Europa

Dit zijn ze: de 7 mooiste stranden van Europa

Strandliefhebbers opgelet: om op een paradijselijk wit strand aan een azuurblauwe zee te liggen, hoef je echt niet naar het einde van de wereld af te reizen. Die paradijsjes vind je ook in Spanje, Griekenland en zelfs in Groot-Brittannië! Dit zijn 7 van de mooiste stranden van Europa.

playa de rodasPlaya de Rodas, Spanje
Dit is het Spaanse ‘Caribische strand’ van de Spanjaarden op een van de Cies-eilanden voor de kust van Galicië. Het is onderdeel van een nationaal park en alleen open in de zomermaanden. Het felblauwe water waar je tussen de riffen kunt snorkelen, wordt omringd door spierwit strand. Wie wil daar nu niet neerstrijken?

 

 

NavagioNavagio – Zakynthos, Griekenland
Dit prachtige strand ligt ingeklemd tussen hoge rotswanden in het noordwesten van het Griekse eiland Zakynthos. Op het witte strand ligt een roestige wrak van een smokkelschip dat in 1980 op dit mooie plekje is gestrand.

 

 

zlatni ratZlatni Rat, Kroatië
Dit strand heeft een bijzondere hoornachtige vorm en verandert steeds door invloed van stromingen. Het strand is lang en smal en je kunt er aan beide kanten liggen. De azuurblauwe zee, het fijne witte kiezelstrand en de hoge dennen maken deze plek tot een waar paradijs.

 

 

porthcurno beach

Porthcurno Beach, Groot Brittannië
Als je dit plaatje ziet, zou je niet denken dat dit prachtige goudgele strand bij Groot-Brittannië hoort. Niets is minder waar! Het ligt in het meest zuidwestelijke puntje van het Britse eiland en heeft dankzij de invloed van de warme golfstroom een van de hoogste gemiddelde temperaturen, hoewel dat zelden hoger dan 25 °C is.

 

rabbit beachRabbit Beach – Lampedusa, Italië
Het eilandje Lampedusa ligt ten zuiden van Sicilië en is ook wel bekend vanwege de duizenden Afrikaanse immigranten die er per boot aankomen. Het is ook bekend vanwege het ongerepte ‘konijnenstrand’ dat alleen per boot bereikbaar. Dit is tevens een van de weinig plekken in het Middellands Zeegebied waar zeeschildpadden komen om eieren te leggen. Maar waarom het dan Rabbit Beach heet…?

 

turks strandÖlüdeniz Beach – Turkije
Het mooiste Turkse strand ligt bij de kustplaats Ölüdeniz, waar de Mediterraanse zee samenkomt met de Egeïsche zee. Dat zorgt voor een oogverblindend mooi kleurenspektakel van turkoois en aquamarijn zeewater. Het wordt hier niet voor niets de ‘Blue Lagoon’ genoemd.

 

portugalPraya da Falésia – Portugal
Een van de fraaiste stranden in de Algarve is praya da Falésia bij het gelijknamige stadje vlakbij Albufeira. Dit is de gouden kust van Portugal met zijn goudgeel gekleurde rotsen, lange zandstranden en intieme baaien. De zonsondergangen zijn hier onvergetelijk!

 

 

Share This

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *