Dit zijn de mooiste stranden van Nederland

Dit zijn de mooiste stranden van Nederland

We realiseren ons vaak te weinig hoe gezegend we zijn met onze fraaie, brede en witte zandstranden. De kustlijn van Nederland telt 250 kilometer lange mooie schone stranden met prachtig duingebied. Daarvoor hoef je echt niet naar het buitenland op vakantie.

Voor een strandvakantie hoef je dus helemaal niet ver weg. En als het weer dan ook nog een beetje meewerkt, dan kun je fantastisch vakantie vieren in eigen land. Van Friesland tot Zeeland, elk strand heeft zijn eigen charme.

Vlieland heeft een heel eigen eilandkarakter. Het is klein en intiem. Er is maar 1 dorpje en verder veel ruige duinen en bosgebieden. De stranden zijn uitgestrekt, schoon en rustig. Er is ook maar 1 strandpaviljoen: het Badhuys. Met de Vliehors Expres ontdek je de bijzondere zandvlakte Vliehors. En misschien zie je wel zeehonden.

vlieland

 

Zoutelande in Zeeland heeft een uitgestrekt strand met een lengte van 5 kilometer en waar de blauwe vlag wappert. Dat wil zeggen dat het er schoon en hygiënisch is en veel faciliteiten. Hier komen veel gezinnen met kinderen. En Zeeland heeft nog altijd de meeste zonuren van Nederland.

zoutelande

 

In Bergen aan Zee geniet je van een breed 3 kilometer lang, schoon zandstrand. Hier kun je heerlijk zonnen, zwemmen, kiten, surfen of een strandwandeling maken. Bij strandpaviljoen De Jongens kun je ’s avonds een hapje mee-eten van de barbecue. Verderop ligt het gezellige plaatsje Bergen met veel restaurantjes, cafeetjes en leuke boetieks.

bergen

 

Terschelling is een van de gezelligste Waddeneilanden waar in de zomer veel jongeren hun vakantie vieren. Midsland aan Zee heeft een mooi breed strand en een gezellig strandpaviljoen. Ook het strand bij Formerum heeft een leuk strandpaviljoen, Zandzeebar. Verder kun je mooie fietstochten maken over het eiland. En hier is elk jaar het theaterfestival Oerol!

terschelling

 

Wassenaarseslag is het 8 kilometer lange strand bij Wassenaar. Het heeft een uitgestrekt duingebied waar je mooi kunt wandelen, fietsen en hardlopen. De diverse strandpaviljoens hebben allemaal speelapparaten voor de kinderen, terwijl de ouders rustig kunnen genieten van een kopje koffie, een lekkere lunch of een borreltje bij een van de strandpaviljoens.

wassenaarseslag

 

Cadzand is de zuidelijkste badplaats van Nederland. Het zandstrand strekt zich uit over 11 kilometer omgeven door duingebied. Verder staat dit deel van de Zeelandse kust bekend om z’n slikken, schorren en oude polders die tezamen een prachtig natuurgebieden vormen. In de Zwingeul kunnen de kinderen op zoek gaan naar eeuwenoude haaientanden.

cadzand

Share This

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *