De overweldigende schoonheid van de Lofoten

De overweldigende schoonheid van de Lofoten

Niet voor niets worden de Lofoten door kenners beoordeeld als de mooiste eilanden ter wereld. Hier vind je steile bergen, donkerblauw zeewater, gele stranden, prachtige luchten en adembenemende uitzichten.

De bekendste eilanden van de Lofoten zijn Skomvær, Røst, Værøy, Gimsøya, Moskenesøya, Vestvågøy, Austvågøy en Flakstadøya en liggen aan de westkust van noord-Noorwegen. Ook de eilandengroep Vesterålen wordt vaak ook tot de Lofoten gerekend. Hier vandaan worden de beroemde walvissafari’s georganiseerd. Dat maakt een bezoek aan beide regio’s erg populair. De vier grotere eilanden van Vesterålen zijn Andøya, Langøya, Hinnøya en Hadseløya.

Mild klimaat
De eilanden liggen boven de poolcirkel en toch heeft het een mild klimaat. Dat komt door de warme golfstroom. Die zorgt voor zachte winters en koele zomers. En doordat hier de zeelucht opbotst tegen de bergen, ontstaan er hele bijzondere wolken. Meer dan honderd jaar reizen schilders en fotografen af naar deze plek vanwege het unieke samenspel tussen het licht en het landschap bij laagstaande zon.

Natuurreizen
Er zijn verschillende organisaties die natuurreizen organiseren naar de Lofoten. Je maakt indrukwekkende wandelingen door de supergroene natuur met een enorme verscheidenheid aan bloemen en planten. En in de zomer is het ’s nachts gewoon licht. De kleuren in de lucht, in de bergen en op zee zijn onbeschrijflijk. Ook kun je kajaktochten maken en vaartochten langs de fraaie kusten behoren tot het programma, evenals een walvisvaart. De Lofoten zijn ook erg geliefd bij motorrijders die prachtige routes afleggen door de overweldigende natuur.

Meer reisinformatie over de Lofoten:
bijzonderereizen.no
voigt.travel
vakantienaarnoorwegen

Share This

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *