De minder toeristische stedentrips naar Italië

De minder toeristische stedentrips naar Italië

De eerste steden in Italië die in je opkomen als je denkt aan een stedentrip zijn waarschijnlijk Rome, Venetië, Milaan en Florence. Maar er zijn meer steden die een bezoek waard zijn en waar bovendien een stuk minder toeristen komen.

In deze stadjes kun je je prima een paar dagen vermaken. Ook leuk om aan te doen tijdens je vakantie in Toscane of bij de meren te noorden van Milaan.

Bergamo
Deze mooie stad ligt op een heuvel aan de voet van de Alpen nabij het meer Iseo. De stad wordt een beetje overschaduwd door het nabijgelegen Milaan, maar dat is niet terecht. Bergamo bestaat uit twee delen: het historische Città Alta-district en de Città Bassa. Boven in het oude deel vind je Venetiaanse muren die de Piazza Vecchia en de kerk van Santa Maria Maggiore omringen. Beneden in de Città Bassa tref je het bruisende en moderne stadsdeel. Pak een terrasje, bestel een espresso met een beroemd polenta e osei cakeje, en aanschouw ondertussen de stijlvolle Italianen die voorbij komen. Voor een lekker ijsje ga je naar La Siesta op Via Sant’Alessandro.

Montalcino
In Montalcino kom je door te vliegen naar Pisa of Florence en vanaf daar de trein te pakken. Het stadje ligt op een Toscaanse heuveltop ten zuiden van Siena en wordt omringd door wijngaarden en olijfbomen. Uit deze omgeving komen veel beroemde wijnen. De Brunello-wijn is het bekendste exportproduct van de stad. Je kunt een van de wijngaarden bezoeken en van de wijnen en olijfoliën proeven. ’s Avonds vullen de verlichte straatjes zich met locals, en een handvol toeristen. Dan wordt er gesmuld van Toscaanse delicatessen zoals polenta en wild zwijn met versbereide tomatensaus en een goed glas wijn.

Lucca
Boek een vlucht naar Pisa en reis in slechts 20 minuten per trein of huurauto naar Lucca. Hier vergeet je al snel het alledaagse moderne leven en waan je je in de Middeleeuwen. De vesting van deze charmante stad werd ontworpen door Leonardo Da Vinci. De stad wordt omringd door de Toscaanse heuvels. Geniet van het prachtige uitzicht over de stad vanaf de top van de Guinigi toren of wandel over het  Piazza dell’Anfiteatro, waar vele restaurants en cafés zitten die de lekkerste Toscaanse gerechten serveren.

Share This

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *