De snelste rodelbanen van Oostenrijk

De snelste rodelbanen van Oostenrijk

De leukste en snelste weg naar beneden gaat meestal over de rodelbaan. In Oostenrijk vind je in elke wintersportplaats wel een of meer rodelbanen die je verzekeren van het nodige plezier!

Pradaschier
De rodelbaan van Pradaschier in de omgeving van Lenzerheide is meer dan 3 kilometer lang met 31 kronkelende bochten. Met een hoogteverschil van 480 meter ben je verzekerd van een adrenalineboost. Het leukst is om de afdaling te maken als het donker is bij het licht van de schijnwerpers. Dankzij de rails is deze rodelbaan niet afhankelijk van sneeuw en dus ook ’s zomers in gebruik. Nog een rondje? In slechts zes minuten vervoert de stoeltjeslift je weer omhoog naar het beginpunt van deze afdaling. Leuker dan de achtbaan!

Wildkogel Arena
Voor de langste rodelbaan van Europa ben je aan het juiste adres in Wildkogel Arena in het Salzburgerland. Hier vind je maar liefst 14 kilometer rodelplezier op een baan met 1300(!) meter hoogteverschil. Vanuit het dal pak je de lift richting het skigebied en binnen 15 minuten sta je bovenaan de baan. Zowel overdag als ’s avonds kun je hier met je slee, bob of snowbike naar beneden suizen.

Het Stubaital
Het Stubaital ligt vlakbij Innsbruck en telt maar liefst 12 rodelbanen. Allemaal omgeven door een adembenemende bergwereld. De rodelbaan van het Elfer skigebied is met 8,5 kilometer de langste van Tirol en loopt tot in het centrum van Neustift. Vier van de rodelbanen in het Stubaital kun je ook in het donker nemen. Je ontkomt hier niet aan een gezellige huttenavond met rodelafdaling.

Schladming
Schladming is de sportieve hoofdstad van de de deelstaat Steiermark. Het familieskigebied Rohrmoos maakt deel uit van deze wintersportregio en is een van de grootste skicentra van Oostenrijk. Hier worden vele internationale skiwedstrijden en evenementen gehouden en daarom is deze omgeving ook buiten de landsgrenzen bekend. In Schladming vind je de langste natuurlijke rodelbaan van Steiermark. Op een hoogte van 1850 meter roetsj je over een baan van 7 kilometer naar het dal. Je kunt rodelen tot half 12 ’s avonds.

Share This

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *