De charme van de Kanaaleilanden

De charme van de Kanaaleilanden

De Kanaaleilanden bestaan uit Jersey, Guernsey, Herm, Sark en Alderney en zijn met een mix van Engelse en Franse invloeden een ideale bestemming voor de zomervakantie. Hier vind je leuke stadjes, interessante bezienswaardigheden, liefelijke heuvels en rotsachtige baaien.

Jersey is het grootste eiland van de Kanaaleilanden en ligt zo’n 22 km voor de kust van Frankrijk in de baai van St. Malo. Het eiland wordt omringd door goudgele zandstranden en in de haventjes vol met jachten is altijd wat te zien. Ook kun je oude kastelen bezoeken, naar de dierentuin gaan of het museum. De tunnels die de Duitsers hier bouwden tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn indrukwekkend. Verder vind je hier enorm veel vogelsoorten, zoals papegaaiduikers en stormvogels.

Guernsey is bekend om zijn afwisselende landschap met kleine baaien en zandstrandjes. Het glooiende binnenland met lieflijke dorpjes staat in scherp contrast met de ruige kust. Op dit prachtige bloemeneiland groeien zeldzame orchideeën in het wild en in kassen worden anjers, fresia’s en rozen gekweekt.

Sark en Herm zijn twee ongerepte eilandjes ideaal voor rustzoekers en natuurliefhebbers. Er mogen op deze eilanden geen auto’s komen dus het enige wat je hier huis is het geluid van de branding en de vogels.

Alderney wordt ook wel het Gibraltar van de Kanaaleilanden. De geschiedenis heeft hier duidelijk haar sporen na gelaten. Dat zie je terug in de oude Vicoriaanse forten en de verdedigingstorens die hier niet voor niets hebben gestaan. Om dit eiland is flink gestreden.

Fotocredits: marketplaceguernsey

Share This

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *