De Caribbean: paradijs op aarde

De Caribbean: paradijs op aarde

Het Caribisch gebied, of kortweg de Caribbean, is volgens velen het paradijs op aarde. Daar zijn de stranden het mooist en de zee het helderst. Maar wat zijn nou de allermooiste stranden in de Caribbean?

Met 9 tot 10 uren zonneschijn per dag kun je toch nog heel veel doen tijdens een vakantie in het Caribisch gebied. Wandelen door ongerepte bossen, Britse koloniale forten uit de 17e eeuw verkennen , wildwaterraften, paardrijden, golfen en natuurlijk de verschillende (onder)watersporten in het warme, kristalheldere water van de Caribische Zee. ’s Avonds is het genieten van de heerlijke keuken met veel schaal- en schelpdieren en daarna kun je de hele nacht dansen op de levendige beats van de Caribische muziek of romantisch genieten van een prachtige zonsondergang met je geliefde. De zwoele avonden zijn een genot tijdens een vakantie op de Caraïben.

De Caribische stranden zijn de maatstaf voor de mooiste stranden van de wereld. Het beeld van een wit strand aan smaragdgroene wateren met waaiende palmbomen is het beeld waar elke strandliefhebber van droomt. Het Caribisch gebied bestaat uit meer dan 700 eilanden, onderverdeeld in 25 gebieden. De keuze voor een strandvakantie op de Caraïben is niet zo eenvoudig. Ieder eiland heeft zijn eigen sfeer. Welk eiland ga jij ontdekken?

De top 10 van mooiste stranden in de Caribbean
1. Grace Bay (Providenciales, Turks- en Caicoseilanden)
2. Playa Flamenco (Culebra, Puerto Rico)
3. Horseshoe Bay Beach (Southampton Parish, Bermuda)
4. Eagle Beach (Palm Beach/Eagle Beach, Aruba)
5. Playa Paraiso Beach (Cayo Largo, Cuba)
6. The Baths (Virgin Gorda, Britse Maagdeneilanden)
7. Seven Mile Beach (George Town, Kaaimaneilanden)
8. Seven Mile Beach (Negril, Jamaica)
9. Varadero Beach (Varadero, Cuba)
10. Bavaro Beach (Punta Cana, Dominicaanse Republiek)

Bron: Tripadvisor.nl

Fotocredits: bvitourism.com

Share This

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *