De 3 surfspots van Noord-Spanje

De 3 surfspots van Noord-Spanje

In de zomer kun je prima surfen in Spanje, met name aan de Atlantische kust. De golven, de surfstranden en overige omgevingsfactoren zijn ideaal voor een perfecte surfvakantie. Dit zijn de 3 surfspots van Noord-Spanje.

San Sebastian
Net over de Frans-Spaanse grens, aan de Atlantische Oceaan, ligt de stad San Sebastian (Donostia voor de Basken). San Sebastian neemt een zeer belangrijke rol in de Baskische cultuur in. Deze stad is een ideale plaats voor een surfvakantie in Spanje vanwege de veelzijdigheid die de stad te bieden heeft. De stad is beroemd vanwege de eetcultuur en er zijn dan ook talloze restaurants en cafe’s en een breed cultureel aanbod. San Sebastian is dus zeer geschikt als je meer zoekt dan alleen surfen in Spanje. Vooral in de zomer kan het zeer druk worden op de stranden van San Sebastian.

Zarautz
De surfbestemming van Spanje is Zarautz, een sfeervolle badplaats nabij San Sebastian. Zarautz ligt aan één van de langste zandstranden van de Baskische kust, heeft een prachtige surfbaai met uitstekende golven. Niet voor niets is het dorpje een van de populairste surfdorpen van Spanje, want naast de uitstekende surfcondities heeft het een bruisend uitgaansleven en veel leuke barretjes en restaurants. Het is dan ook geen verrassing dat er veel surfkampen te vinden zijn in Zarautz. Dit is surfen in Spanje op zijn best!

Noja
Noja ligt vlakbij de Spaanse stad Santander en staat bekend als de meest constante surfspot van Spanje. Zo goed als alle plekken rondom Noja zijn geschikt om te surfen. Je zult niet vaak naar het stadje Noja hoeven te gaan, want rondom het centraal gelegen Ris Beach liggen gezellige bars en uitstekende restaurants.

 

Fotocredits: www.surfblend.com

Share This

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *