De 3 mooiste meren van Karinthië

De 3 mooiste meren van Karinthië

Karinthië in Oostenrijk is niet alleen een fantastisch gebied om te skiën, hier is het ook ’s zomers heel goed toefen. Wat te denken van een vakantie aan een van de sprookjesachtige meren.

Wörthersee – het grootste meer images
Aan dit meer zit je helemaal goed als je van hip en trendy houdt. Het is hier namelijk op een warme zomeravond een en al flaneren en zien en gezien worden in een van de cocktailbars aan het strand. Maar ook voor sportievelingen is hier genoeg te doen. Je kunt hier prachtige fietstochten maken met de fiets, de e-bike of de mountainbike. De tochten voeren je langs mooie architectuur, waaronder de prachtige villa’s die het landschap bij het meer domineren en waar diverse bekende schilders als Brahms en Mahler hun inspiratie hebben opgedaan.

UnknownPirkdorfer See – het kleine meer 
Het Pirkdorfer meer ligt aan de voet van de Petzen en is in de winter een ijsbaan. Het meer wordt omringd door weiden en bossen. Er is een sportterrein met een klimwand en een beachvolleybalveld. In de omgeving kun je prachtige (begeleide) wandelingen maken. Verder is er een recreatiepark met een BMX-baan en een halfpipe voor skaters. Plezier een avontuur voor het hele gezin.


Turnersee – het warmste meer images-1

Dit meer behoort tot de warmste van Europa. In de zomer loopt het water in het zwemmeer dat van drinkwaterkwaliteit is, op tot een temperatuur van 28 °C. Rondom het idyllische meer licht een vogelpark, waar meer dan 1000 zeldzame diersoorten leven, waaronder enkele exotische exemplaren. Vooral wie rust en ontspanning zoekt, komt hier helemaal aan zijn trekken.

Fotocredits: topeuropecamping.eu

Share This

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *