Culinaire vakantie in Italië

Culinaire vakantie in Italië

Ben je ook gek op de Italiaanse keuken? En lijkt het je wat om zelf ook van die heerlijke gerechten klaar te kunnen maken? Dan is een culinaire vakantie in Italië iets voor jou.

Als je ergens lekker kunt eten, dan is het wel in Italië. Maar wat zij daar kunnen, dat kun jij ook leren. Tijdens een culinaire reis leer je de fijne kneepjes van het vak. In de Italiaanse keuken gaat het vooral om kooktechniek en goede, verse ingrediënten. Het is belangrijk dat je kunt zien en proeven wat je eet. Verder is deze keuken gevarieerd en seizoensgebonden, elk gebied heeft zijn eigen specialiteiten. Dé Italiaanse keuken bestaat namelijk niet! Het land kent enorme klimaatsverschillen en verschil in bodemgesteldheid. En natuurlijk heeft ook de bewogen geschiedenis zijn weerslag gevonden in de Italiaanse keuken van vandaag. Zo herken je in de Siciliaanse keuken Arabische invloeden en in Trieste eet je de lekkerste Oostenrijkse/Hongaarse goulash. Elke regio, streek, stad en zelfs dorp kent zijn eigen specialiteiten en typische gerechten.

Proeven
De eetcultuur van de Italianen is onlosmakelijk verbonden met alles wat het land te bieden heeft: zon, zee, strand, bergen, natuur en cultuur. Tijdens een kookvakantie sta je dan ook niet alleen maar in de keuken. Vaak ga je ook naar markten om mooie producten uit te zoeken, je kunt meedoen aan wijnproeverijen of je bezoekt een olijfoliefabriekje. Uiteraard staat alles wat je doet tijdens een kookvakantie in het teken van eten en drinken.

Samen genieten
Een kookvakantie kun je met je partner doen, een vriendin of je moeder, maar je kunt je ook alleen opgeven. Het is een hele sociale vakantie waar je veel met elkaar aan het koken bent en daarna eet je het natuurlijk ook samen op. Gezellig lang tafelen met je kookgenoten met een heerlijk glas wijn van de plaatselijke wijnboer. En daarnaast maak je leuke uitstapjes, excursies en is er genoeg tijd om lekker te relaxen.

Er zijn diverse reisorganisaties en kookstudio’s die culinaire vakanties aanbieden. Kijk maar eens op:
www.arteculinaria.it
www.beleeftoscane.com
www.cookitaly.com

Share This

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *