Corsica: Frankrijk in het klein

Corsica: Frankrijk in het klein

Corsica heeft alles in huis om je een heerlijke vakantie te kunnen bieden. Het is een enorm divers eiland en wordt daarom ook wel eens Frankrijk in het klein genoemd.

Corsica is het geboorte-eiland van Napoleon en wordt door de Fransen ook wel l’île de Beauté genoemd, het mooie eiland. En dat klopt! Hier vind je glooiende heuvels, bergen met besneeuwde toppen, rotsige baaitjes en uitgestrekte witte stranden, kleurrijke bloemenpracht en heerlijk geurende lavendel en rozemarijn. Er wonen Unknownbijzondere dieren, zoals dolfijnen, zeehonden en de visarend. Het UNESCO wereldnatuur-reservaat Scandola is beschermd natuurgebied en kun je alleen per boot aanschouwen.

Natuur en cultuur
Verder kun je de krijtrotsen van Bonifacio bezoeken in het uiterste zuiden van Corsica. Staande op de citadel heb je een prachtig overzicht over de Lavezzi eilandjes en de kustlijn van Sardinië. Ook de rode rotspartijen ‘Les Calanche’ en het gebergte in de omgeving van de Genuese torens en bruggetjes, zijn de moeite waard. Voor cultuurliefhebbers is er het oudheidkundig park Filitosa en er zijn talloze stadjes met burchten en citadellen als Ajaccio, Bonifacio, Calvi en Corte.

Actieve vakantie
Ook voor sportievelingen is er genoeg te beleven op dit eiland. Je kunt hier heel mooi duiken bijvoorbeeld. en er wordt ook veel gewindsurfd. In de bergen kun je leren abseilen of mountainbiken. Verder kun je er een van de wereldberoemde wandelingen maken, zoals voor de ervaren wandelaar, de GR20 en de Mare e Monti.

images-2Lekker eten
Corsica is lange tijd Italiaans grondgebied geweest. Uit de wisselende Franse en Italiaanse periodes is een interessante mengeling van twee kookstromingen verworden tot eigenzinnige, smakelijke gerechten. De lekkere Corsicaanse wijnen van de eigenzinnige druivenrassen mogen hierbij niet ontbreken. Corsica kent ook een bruisend  uitgaansleven. Het jazzfestival in Calvi trekt elk jaar duizenden bezoekers. En in de gezellige clubs en kroegen van Ajaccio en Bonifacio kun je tot in de kleine uurtjes doorgaan. Gewoon lekker genieten niet van een drankje op een  terras in een van de idyllische straten van Propriano kan natuurlijk ook.

Onderkomen
Er zijn 230 campings, van zeer eenvoudig tot heel luxueus met veel voorzieningen. Ook is er keuze genoeg uit vakantieparken, appartementen en hotels.

Share This

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *