Caravan kopen? Hier moet je op letten

Caravan kopen? Hier moet je op letten

Kamperen is nog altijd immens populair onder Nederlanders. Wel doen we het wat rustiger aan als het gaat om het kopen van nieuwe kampeerspullen. De laatste jaren worden meer gebruikte caravans gekocht dan nieuwe. Waar moet je op letten bij het kopen van een caravan?

Als je een caravan gaat bekijken, let dan goed op de indeling. Vind je die handig? Kun je je draai erin vinden? Is er voldoende ruimte voor je spullen en is de eettafel groot genoeg voor het aantal personen waarmee je op vakantie gaat? En bedenk ook of je met de caravan gaat trekken of dat je langer op een plek blijft. Moeten er ook fietsen en andere sportuitrusting mee? Slapen de kinderen in de caravan of in een eigen tentje? Allemaal zaken om vooraf over na te denken.

Wat kost dat?
Een tweede belangrijk punt is je budget. Hoeveel wil je uitgeven? En houd rekening met extra kosten, zoals zaken die niet tot de standaarduitrusting behoren. Bijvoorbeeld: een reservewiel, afleveringskosten, kosten voor het kentekenbewijs en de kentekenplaat, diefstalbeveiliging, caravanverzekering en stallingskosten. Bij elkaar komt er al gauw zo’n 1000 euro bij. Zonder inruil kun je bij een dealer trouwens wel een behoorlijke korting bedingen. Deze korting ligt tussen de 3 en de 10 procent van de aankoopprijs. Als je eenmaal de gewenste caravan hebt gevonden, is het aan te raden deze te laten keuren. Dan worden de koppeling, remmen, chassis, banden, wielen, schokdempers,lagers, gasinstallatie, verlichting en signalering door keurmeesters gecontroleerd.

Wat komt nog meer bij kijken?
Als je nog niet eerder hebt gekampeerd en dit is je eerste caravan, dan heb je ook nog een heleboel andere kampeerspullen nodig. Denk aan, kampeerstoelen, een tafel, verlichting, voortent, tapijt etc. etc. Er zijn op internet verschillende paklijsten te vinden die je hierbij helpen. Waar je ook rekening mee moet houden is de auto die de caravan moet trekken. Is de motor sterk genoeg? Aangezien we vaak in bergachtig gebied rijden, is het wel zo fijn dat de auto dat makkelijk aankan. Dan weet je zeker dat je niet in de problemen komt en je veilig op je bestemming aankomt.

Fotocredits: www.acsifreelife.nl

Share This

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *