Campings in Amerika

Campings in Amerika

Amerika is zo groot en veelzijdig dat het op heel veel plekken goed toeven is. Vooral de natuurparken zijn aantrekkelijk om te bezoeken. Rondtrekken gaat het makkelijkst met een camper die je daar huurt. Je kunt op verschillende soorten campings terecht.

Luxe campings
De wat luxere campings liggen vaak in de buurt van steden en dichtbij de snelweg. Sommige behoren tot de ketens KOA en Good Sam. De plaatsen zijn er ruim en er zijn vaak veel faciliteiten, zoals comfortabele douches en toiletten, een zwembad, een restaurant en bar. Ook hebben de campings vaak een tafel en een barbecue op de paats en soms kabeltelevisie, een internetaansluiting of Wifi. De betere camping heeft ook een laundry (wasserette), handig als je onderweg kleding, handdoeken en beddengoed wilt wassen. Op deze campings zijn in het vakantieseizoen veel kinderactiviteiten en diverse sportfaciliteiten. De kosten zijn afhankelijk van de locatie. De campings in de buurt van grote attracties zoals Disneyworld en de Niagara Falls zijn veelal duurder, evenals de campings in het Noordoosten van Amerika. Over het algemeen bieden deze campings een prima prijs-kwaliteitverhouding gezien hun locatie en beschikbare faciliteiten. De meeste van deze campings hebben een eigen website en kun je dus ook online reserveren.

Familiecampings
Deze campings zijn kleiner, worden gerund door een familie en staan bekend om hun persoonlijke service en gastvrijheid. Vaak zijn er ook verharde wegen en camperstandplaatsen en voorzien van alle faciliteiten voor water, elektriciteit en afval. Daarnaast zijn er schone douches en toiletten en is er vaak ook een klein winkeltje en een wasserette. Meestal hebben ze ook een zwembad of een meertje met strand, een kinderspeelplaats en worden in het hoogseizoen activiteiten georganiseerd voor de hele familie. Ook hier zullen de prijzen variëren met een doorgaans uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Online boeken is mogelijk door een invulformulier te mailen.

Parks
De niet-commerciële campings (Parks) worden beheerd door de stad, de staat of de federale overheid. Ze liggen op de mooiste locaties in een National Park (NP), State Park (SP), State Forest, County Park (CO Park), City Park, National Recreational Area (NRA) of Engineering. Sommige National Park campings hebben wel een toilet en douche, maar de voorzieningen voor water, elektriciteit en afval zijn vaak afwezig. Bereid je daarop voor door een volle verswatertank, een gasvoorraad en een lege afvaltank mee te nemen. Deze zogenaamde Parks zijn zeer gewild en in de zomer, rond national holidays en in de weekenden kunnen ze snel vollopen, met name in de buurt van grote steden. Meestal geldt het principe voor de plaatsen voor wie het eerst komt: ‘first come first serve’. Je kunt ook reserveren via internet. Heb je niet gereserveerd en tref je het bord ‘Campground Full’ ga dan toch even vragen of het klopt. Soms heb je geluk en anders zal de ‘ranger’ (de beheerder is een soort boswachter) of de campground host je zeker verder helpen.

Tip!

  • Stop op tijd met rijden. Het is vervelend om in het donker te moeten zoeken naar de camping. En het is ook vervelend om in het donker aan te komen op een camping. En als de camping vol is, kan de dichtstbijzijnde volgende camping zo weer een uur verder rijden zijn.

Fotocredits: www.snp.nl

Share This

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *