Cabo de Gata: onontdekt stukje Spanje

Cabo de Gata: onontdekt stukje Spanje

Cabo de Gata: de Kaap van de Kat is een tropisch paradijs. Een kristalheldere zee onder een strakblauwe lucht, idyllische baaitjes met wuivende palmbomen, en cactussen in het woestijnachtige achterland. Dit is voor echte levensgenieters.

Even ten zuid-oosten van Almería vind je Cabo de Gata. Hier geen volgebouwde kustlijn met torenflats en ‘Friet van Piet’. Cabo de Gata is een beschermd natuurgebied, waar strenge bouwvoorschriften gelden. De huisjes zijn allemaal wit geverfd en zorgen voor een harmonieus beeld in het rustige landschap. De Spanjaarden zelf komen hier ook graag voor een weekendje om lekker te duiken, te zonnen en zich te goed te doen aan verse vis.

Hippies
De kust van Cabo de Gata is een aaneenschakeling van witte vissersplaatsjes, strandjes, kliffen en baaien. De authentieke sfeer in de kustdorpjes is grotendeels in tact gebleven. Bij het krieken van de dag komen de vissersboten van zee en leveren hun verse vis direct aan de vele restaurantjes. Vooral hippies voelen zich thuis in dit deel van Spanje en wonen in dorpjes als San José, San Pedro en Las Negras. Vandaar ook de kenmerkende sfeer hier: niets moet, alles mag.

Boot huren
De beste manier om de grillige kust te ontdekken is per motorboot of kajak. Alleen dan zie je de watergrotten, vulkanen en een groot scala aan baaien met grote stuifduinen, fijn wit zand of met kiezelstenen. Je kunt elke dag een ander strand bezoeken. Laat je je liever varen, dan huur je een boot met kapitein die je de mooiste plekjes laat zien en weet waar je het lekkerst kunt eten. En of je nu een snorkelaar bent of een duiker, bekijk de wereld hier ook eens onder water. Het is er sprookjesachtig mooi.

Woestijngebied
Het achterland doet haast Noord-Afrikaans aan. Het is een uitgestrekt woestijnachtig gebied met palmen, cactussen en her en der wat witte huisjes. Kenmerkend zijn de witte, eeuwenoude Moorse waterbronnen, windmolens en agaven waar reusachtige bloemen omhoog steken. Je kunt uren rondrijden in dit bijzonder landschap zonder iemand tegen te komen. Dit is de ultieme plek voor wie houdt van natuur, zon, zee en lekker eten. En als je in het voor- of naseizoen komt, dan kun je ook in de dorpjes van de rust genieten. In het hoogseizoen weten de toeristen hun weg naar de Cabo wel te vinden.

Share This

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *