Ben je met een last-minute echt goedkoper uit?

Ben je met een last-minute echt goedkoper uit?

Bij een last-minute denk je altijd dat jouw reis goedkoper is dan dezelfde reis die iemand anders op een eerder tijdstip heeft geboekt. Maar is dit ook echt zo?

Een last-minute geeft vaak een goed gevoel: op het laatste moment het vliegtuig instappen naar een zonnige bestemming voor weinig geld. Toch is dit vaak niet het geval.

Vroeg boeken vs laat boeken
Last-minutes zijn er vaak vooral naar populaire reisbestemmingen. Reisbureaus kopen vaak al lang van tevoren vliegtickets, hotelkamers en appartementen in. Daarbij nemen ze het risico dat ze de reizen niet verkopen voor lief. Ze gaan ervan uit dat ze het op het laatste moment nog wel kwijt raken en vaak is dat ook zo. Soms is vroeg boeken beter dan wachten op last-minutes. Je hebt nog alle keus en veel reisorganisaties bieden vroegboekkorting aan. Daarbij is het vaak lastig via internet zelf last-minutes te vinden, omdat niet elke reisorganisatie de website evengoed bijhoudt. Het kan dus zijn dat de reis die je op het oog hebt, al vol zit.

Het reisbureau
Er zijn wel veel luchtvaartmaatschappijen die stunten met de prijzen. Maar dat geldt vooral voor Europese trips. Tickets voor verre reizen gaan zelden in de aanbieding. Meestal gaan prijzen pas echt omlaag als de zomer in Nederland er heel goed uitziet en mensen besluiten in eigen land te blijven. Dan pas komen er aanbiedingen. Het slimst is om die te laten opzoeken door een reisbureau. Daar kunnen ze direct in het systeem zien welke reizen interessant geprijsd zijn en of er nog een plekje is voor je. Hoef je bovendien zelf niet avonden lang te zoeken tussen de vele ‘spotaanbiedingen’.

Fotocredits: reis-beelden.1-my.com

Share This

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *