Beleef het eilandgevoel op de Waddeneilanden

Beleef het eilandgevoel op de Waddeneilanden

Dichtbij, maar toch ver weg. Dat is het gevoel dat je hebt als je op de boot stapt en de overtocht maakt naar een van onze prachtige Waddeneilanden. Verlaat de drukte op het vaste land en beleef het eilandgevoel op Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland of Schiermonnikoog.

De vijf eilanden die wij rijk zijn, zijn stuk voor stuk bijzonder en hebben elk hun eigen sfeer, gebruiken en producten. Denk aan Texels bier en Texels lam, cranberry’s van Vlieland en Terschelling, duindoornsiroop en vlierbessensiroop, en waddenkruidenzout. Als Nederlander moet je alle eilanden eens bezocht hebben om te kunnen beoordelen welk eiland jij het leukst vindt. Wat de eilanden gemeen hebben, is de totale ontspanning die je voelt als je aankomt met de veerboot. Onthaasten gaat vanzelf, want het tempo ligt gewoon wat lager en daar pas je je vanzelf aan aan.

Wat is er te doen?
Elk jaargetijde is het genieten. In de zomer ga je natuurlijk lekker naar het strand, een terrasje pakken en te voet of op de fiets het eiland verkennen. Het leuke van de Waddeneilanden is dat de eilanden er aan de kant van de Wadden totaal anders uitzien dan aan de strandkant. Dat maakt de eilanden ook zo veelzijdig. En het is altijd weer een avontuur om met de kinderen krabbetjes te vangen als het eb is en mooie schelpen te zoeken. Of zeehonden kijken met de Robbenboot. Vervelen zal je je zeker niet met het ruime aanbod van excursies, concerten, theater- en filmvoorstellingen, optreden en nog veel meer! Trouwens: het spel van eb en vloed, wind en water, zon en wolken is al een prachtig schouwspel op zich.

Waar verblijf je?
Elk eiland heeft verschillende campings waar je je tentje kunt opslaan. Er zijn diverse hotels en herbergen en verder is er een enorm aanbod aan huisjes in de duinen, aan zee, in de weilanden en in de dorpjes. Er is letterlijk voor elk wat wils. In het hoogseizoen moet je er op tijd bij zijn, want vol is vol en dat geldt al snel voor zo’n eiland!

Meer informatie vind je op:
www.wadden.nl
www.lekkerweg.nl
www.vakantienaardewadden.nl

Fotocredits: www.scoutinggroningen.nl

Share This

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *