Beleef de Indian summer in New England

Beleef de Indian summer in New England

De herfst staat voor de deur en daar zijn de Amerikaanse staten van New England om bekend. Er staat je een fascinerend kleurenspektakel te wachten van rood, geel en oranje bossen in de bergstreken en de heuvellandschappen.

Connecticut, Maine, Massachusetts, New Hampshire, Rhode Island of Vermont, allemaal hebben ze een eigen karakter, landschap en geschiedenis. Maar een ding hebben ze gemeen; tijdens de Indian Summer behoren ze tot ’s werelds mooiste vakantiebestemmingen.

Boston
Boston is de hoofdstad van Massachusetts. In de stad kun je je vermaken in de vele musea en ga je voor een culinaire avond naar de authentieke wijk North End. De rust vind je hier in de public garden. Bewandel ook de  historische route ‘Freedom Trail’.

Cape Cod
Het plaatsje Provincetown (P-Town) is een relaxte, bohemienachtige badplaats. Voor nog meer ontspanning bezoek je de eilandjes Nantucket en Martha’s Vineyard, die voor de kust van Cape Cod liggen.

Maine
Deze staat wordt ook wel de ‘Pine Tree State’. Langs de kust kun je walvissen spotten, je kunt raften op de Kennebec -of Penobscot rivier, een bezoek brengen aan Acadia National Park of cultureel doen in het Portland Museum of Art. Maine heeft voor ieder wat wils. Het eten van kreeft is nergens zo lekker als in Maine dus laat je op sleeptouw nemen door een visser en leer alles over het vangen en koken van Amerika’s favoriete zeevrucht.

New Hampshire 
New Hampshire is de place to be voor outdoor liefhebbers. De White Mountains, de Myriad meren en de vele bossen zijn een fractie van wat New Hamsphire aan natuur te bieden heeft. Ook als je van lekker eten, winkelen of cultuur houdt zit je hier goed.

Vermont
Vermont ligt naast New Hampshire en wordt gekenmerkt door platteland, koeien, rode schuren en schattige kleine dorpjes. Logisch dus dat Vermont als bijnaam ‘The Green Mountain State’ heeft. Het is in deze staat waar twee slimme jongens, Ben en Jerry, zijn begonnen met het wereldwijd beroemde Ben & Jerry’s ijs. Een bezoek aan hun fabriek is dan ook een must!

Rhode Island
Naast Vermont ligt New England’s kleinste, maar meest veelzijdige staat, Rhode Island. Hier vind je enorme landhuizen uit de Gouden Eeuw, gekleurde vuurtorens, oude dorpjes en lekker eten. De ligging aan het water maakt van Rhode Island een fantastische watersportbestemming.

Connecticut
Naast groene valleien, beboste bergen, uitgestrekte wijngaarden en goede restaurants, vind je in de staat Connecticut ook Amerika’s beste kunst-en historische musea. Verder beklim je Bear Mountain, bevaar je de Mystic River op Amerika’s oudste stoomboot, ga je met een tube over de Farmington River of ontspan je op een van de vele zandstranden.

Fotocredits: www.flickr.com

 

Share This

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *