Alleen op vakantie, maar toch ook weer niet

Alleen op vakantie, maar toch ook weer niet

Niemand om mee op vakantie te gaan, maar je wilt toch graag even weg? Boek dan een taalreis, een actieve vakantie of een groepsreis naar een ver land. Je gaat alleen, maar bent toch samen.

Misschien ben je (net) single en hebben al je vrienden en vriendinnen hun vakantie al geregeld. Wat doe je dan? Je wilt er toch wel even tussenuit, weg van je werk en de dagelijkse beslommeringen. Gelukkig zijn er tal van mogelijkheden. Je hoeft niet alleen op vakantie, als je daar niets voor voelt.

Taalreis
Altijd al Spaans (of Frans of Italiaans) willen leren? Dan is dit het uitgelezen moment. Je hebt elke dag een doel, namelijk vier uur per dag naar school om een taal te leren. Daarnaast heb je wat huiswerk te doen, maar er blijft voldoende tijd over om naar het strand of de stad in te gaan, of mee te doen aan een leuke excursie. Die worden regelmatig voor weinig geld door de school aangeboden. Je leert mensen kennen die bij je in de groep zitten waar je mee kunt afspreken als je daar zin in hebt, maar niets moet. In het hoogseizoen zijn er meer jonge mensen die zich inschrijven. Buiten het seizoen ligt de leeftijd veelal boven de 25.

Sportieve vakantie
Als je een sport hebt, die je leuk vindt, dan kun je daar vaak ook wat mee doen in een vakantie. Bijvoorbeeld een tennisvakantie waar je ’s ochtends les krijgt en ’s middags iets voor jezelf kunt doen alleen of met anderen uit de groep. Vaak worden er ook toernooitjes georganiseerd, of je gaat uiteten met de groep of je doet gezamenlijk een excursie. In zo’n groep zit altijd wel iemand met wie het klikt en waar je wat meer mee optrekt. Naast tennisvakanties zijn er ook ruitervakanties, duikvakanties en golfreizen waar je je voor kunt opgeven.

Groepsreis naar een ver land
Je moet er even voor sparen, want de vlucht naar een ver land is vaak prijzig. Mar je in je eentje bij een groep aansluiten voor een reis naar Zuid-Amerika, India, China of Zuid-Afrika is de manier om het land te zien en kennis te maken met de cultuur en de gebruiken van dat land. Een voordeel van zo’n reis is bovendien dat alles voor je is georganiseerd, het vervoer, de hotels, restaurants, de excursies, alles. Zeker als je alleen bent, is dat heel erg prettig. Bovendien ben je niet alleen, want je hoort bij een groep.

Fotocredits: www.baobab.nl

Share This

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *