9 tips voor het boeken van een dansreis

9 tips voor het boeken van een dansreis

Houd je ook zo van dansen en zou je dat graag eens willen combineren met een vakantie? In meer dan 80 landen kun je bijvoorbeeld Salsa dansen, maar waar moet je op letten als je een dansreis boekt?

Is de reisorganisatie betrouwbaar?
Dit geldt natuurlijk voor elke reis die je boekt via een reisorganisatie, dat je uitzoekt of de reisorganisatie betrouwbaar is. Is deze bijvoorbeeld aangesloten bij de ANVR? En lees ervaringen van andere reizigers op Facebook en Zoover. Check de voorwaarden: krijg je je geld terug als de reis om bepaalde redenen niet doorgaat?

Wat kost het?
Welke prijs moet je betalen en wat is inbegrepen? Is bijvoorbeeld het ontbijt en avondeten inbegrepen en hoe zit het met de danslessen? Zijn er ook excursies bij de prijs inbegrepen? Kortom, kom je niet voor verrassingen te staan en krijg je waar voor je geld?

Wie geeft de danslessen?
Vraag aan de reisorganisatie wie de danslessen verzorgt. Is dat een professionele dansleraar uit het land zelf of iemand uit Nederland? Als je goed wilt leren dansen, moet je namelijk les krijgen van een professionele leraar.

Hoe groot is de groep?
Vraag wat het minimum en maximum aantal deelnemers is van de dansreis. Misschien wil je ook weten hoe oud de deelnemers zijn. Meestal zijn dit dertigers, veertigers en vijftigers, maar er zijn ook jongeren en ouderen die zich aanmelden.

Zijn er voldoende mannen/vrouwen?
Soms is er een tekort aan mannen die zich aanmelden voor een dansreis. Veel reisorganisaties regelen dan ter plaatse mannen die met de vrouwen kunnen dansen. Check of jouw reisorganisatie dat ook doet.

Gaan er singles of koppels mee?
Als je dit belangrijk vindt, kun je dit navragen bij de organisatie. Vaak is de verhouding 70% single en 30% koppel.

Welk niveau moet ik hebben?
Vaak worden er lessen georganiseerd voor verschillende niveau’s, dus of je nu beginner of gevorderd bent, iedereen kan mee. Soms zijn er wel wat verschillen binnen de groep, maar daar ontkom je niet aan.

Leer ik goed dansen?
Vaak gaat je niveau flink vooruit, omdat je dagelijks met dansen bezig bent en hetgeen je tijdens de les hebt geleerd, meteen ’s avonds in de praktijk kunt brengen. Het belangrijkste is dat je er plezier in hebt!

Welke bestemmingen zijn het populairst?
Landen die het meest worden geboekt zijn: Spanje (Ibiza, Barcelona), Cuba (Havana, Santiago en Trinidad) en Portugal (Algarve).

Fotocredits: www.vvc-adventure.nl

Share This

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *