8 tips om je koffer efficiënt in te pakken

8 tips om je koffer efficiënt in te pakken

Kijk je ook zo uit naar het moment dat je je koffer in mag pakken? Dat betekent dat je bijna met vakantie gaat! Alleen jammer dat er altijd minder in de koffer past dan je zou willen meenemen. Lees hier hoe je efficiënt je koffer inpakt.

1. Paklijst maken
Begin een paar weken van tevoren met het maken van een paklijst. Zo heb je ruim voldoende de tijd om de kleding te wassen die je wilt meenemen, kun je nog kopen wat je nodig hebt en weet je zeker dat je niets vergeet.

2. Hoge hakken
Voor elke gelegenheid een ander setje, dat gaat niet passen. En als je gaat kamperen, kun je die hoge hakken beter thuis laten. Wees kritisch met wat er in je koffer gaat. Pak alleen de dingen in die je echt nodig hebt.

3. Oprollen
Je T-shirst oprollen in plaats van opvouwen, bespaart veel ruimte in je koffer. Als je ze eerst even in de wasdroger doet en ze warm oprolt, komen ze ook nog ongekreukt de koffer weer uit. Wel eerst even checken of de stof in de droger mag.

4. Zware schoenen
Wil je je spijkerbroek meenemen, een warme trui en stevige wandelschoenen? Trek ze aan in het vliegtuig. Zo bespaar je ruimte en gewicht in je koffer.

5. Handdoeken
Check of je eigen handdoeken moet meenemen naar het huisje of appartement dat je hebt gehuurd. Als het daar aanwezig is, scheelt dat aanzienlijk in je koffer.

6. Schoenen vullen
Schoenen nemen veel ruimte in beslag. Stop er sokken in en vul de gaatjes op met onderbroeken en je bikini of badpak.

7. Mini-verpakkingen
Ook je toilettas is een ruimtevreter. Neem geen grote flessen shampoo en douchegel mee. Koop vakantieverpakkingen of schenk het over in kleine flesjes. In de meeste hotels hoef je geen shampoo en doucheschuim mee te nemen.

8. Geen boeken
Ruil je boeken in voor een E-reader. Dat scheelt niet alleen ruimte maar ook heel veel gewicht.

Bekijk onderstaand filmpje voor nog meer handige inpaktips!

Fotocredits: www.star-telegram.com

Share This

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *