6 redenen voor een weekendje Rotterdam

6 redenen voor een weekendje Rotterdam

Een lang weekend Rotterdam? Volgens internationale hitlijstjen zijn er in ‘010’ volop redenen om je te vermaken. Ja toch! Niet dan?

1. Architectuur
De verrassende markthal naar het ontwerp van MRDV, het schitterende Centraal Station van Team CS en zie ‘De Rotterdam’, de wolkenkrabber aan de Maas naar een ontwerp van Rem Koolhaas. Madonna heeft er een penthouse. Andere bekende Rotterdamse iconen zijn de Erasmusbrug, de Kunsthal en de Van Nellefabriek. Voor veel architectuurliefhebbers reden om Rotterdam te bezoeken.

2. Kunst
In het centrum vind je op korte afstand van elkaar onder meer de Kunsthal, het Museum Boymans van Beuningen en het Nederlands Fotomuseum. Spannend zijn ook de talrijke exposities in galeries verspreid door de ganse stad. Eat your hart out!

3. Shop
Van hippe conceptstores aan de Meent, De Koopgoot, de hippe winkeltjes aan de Binnenweg tot aan de vintage winkeltjes in de omgeving Nieuwemarkt en Pannekoekstraat. Wat ook prettig is? De ruimte die je als shopper hebt. Continu tegen elkaar op botsen en op je hielen getrapt worden is er daardoor in Rotterdam niet bij. Wel zo fijn. Shoppen is al vermoeiend genoeg…!

4. Bruist
In en rond het centrum zijn veel uitgaansgelegenheden te vinden. Het is er altijd gezellig druk. Bij de Oude Haven en de Witte de Withstraat vind je veel cafés en restaurants. Ook zijn er veel clubs en discotheken in het centrum. Verder kent Rotterdam festivals, zoals het North Sea Jazz Festival, Motel Mozambique, het Metropolis Festival, het International Filmfestival en het vijfdaagse Robin Rotterdam Unlimited met onder meer muziek, dans, zang, film, poetry en het Zomercarnaval.

5. Aan tafel!
Ook culinair gezien zet Rotterdam haar opmars voort. Dat valt onder meer af te leiden uit de noteringen van restaunrants in de ‘Lekker 500’. Er is veel variatie in prijsklasse, keuken en ambiance. Van snel een patatje bij Bram Ladage tot het Michelinsterrenensemble van Aamrone, Fred en FG. Check ook uit: Sandwich Corner, Jaffa, Obba, Parkheuvel, Fred, Rosso, Bij Loes Delfshaven, Buro e Slavia, Deli Bird, Bistro Du Bac, P Las Palmas, Obba, The Suicide Club enzovoort, enzovoort

6. Authentieke inwoners
Niet lullen, maar poetsen. Dat is iets waar veel Rotterdammers zich in herkennen. Recht voor zijn raap zijn ze ook. Daarmee zijn ze niet onbeleefd want ze helpen je ook nog eens graag. Dat zie je bijvoorbeeld in de horeca: de bediening is over het algemeen dik in orde, want aan arrogantie hebben ze een broertje dood!

Share This

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *