5 originele do’s in Parijs

5 originele do’s in Parijs

Wie wat vaker in Parijs is geweest, heeft de Eiffeltoren, Arc de Triomph en het Centre Pompidou nu wel gezien. Het Louvre is zo groot dat je er elk bezoek wel een paar uur naartoe kunt. Maar er is nog meer, veel meer.

place1. Place du Têtre is naast een bezoek aan het Louvre een van de dingen die elke keer weer leuk zijn om te doen. Het sfeertje op het plein vol kunstenaars is bijzonder en je kijkt je ogen uit. Ook leuk om een portret of karikatuur van jezelf te laten maken.

2. Op de skates door de stad! Dat kan elke vrijdagavond vanaf 10 uur ’s avonds. De tocht is elke keer weer anders, dus het blijft leuk. Je skate zo’n 25 km en je vertrekt in de buurt van Gare Montparnasse. Je bent rond 1 uur ’s nachts weer terug. Kijk op Pari-roller voor meer informatie.

3. Overdekt winkelen in een van de oudste overdekte winkelstraten van Parijs doe je in Passage des passagePanoramas. De passage bestaat al sinds 1799 en je waant je hier dan ook in vroegere tijden, slenterend over de oude tegelvloer, de mooie etalages en het glazen dak boven je hoofd.

4. Op zoek naar een bijzonder aandenken? Dan is het leuk om eens een vlooienmarkt te bezoeken in Parijs. De bekendste is de Marché aux puces de Saint-Ouen. De markt telt wel 2000 kramen! Genoeg om een ochtend rond te struinen.

boeken5. Maak een wandeling langs de Seine en bezoek de bouquinistes, de boekhandelaren die hun handel in een soort kisten aan de balustrade langs de rivier hebben hangen. Hier vind je oude boeken, prenten, postzegels en tijdschriften. Eindig je wandeling op het Île Saint-Louis, in de Seine en zoek een plekje op het terras met uitzicht op de Notre Dame.

Share This

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *