5 hotspots aan de Belgische kust

5 hotspots aan de Belgische kust

Op zoek naar een bestemming dichtbij huis? Stap in de auto of de trein en een paar uur later zit je in een van de badplaatsjes aan de Belgische kust. Dit zijn de 5 populairste.

De Belgische kust heeft voor ieder wat wils. Ga je voor hip en trendy, dan ga je naar Knokke. Gaan er kinderen mee, dan zijn De Panne of Blankenberge goede bestemmingen. En ben je meer van de cultuur, dan kun je terecht in Oostende. En ben je visliefhebber, dan ga je naar Zeebrugge.

Zeebrugge heeft de grootste vissershaven van België en is een klein feestje voor visliefhebbers. Breng een bezoek aan het Seafront Maritiem themapark en de vismijn. En eet lekkere visjes in een van de culinaire visrestaurants in de havenwijk. Ontspan op het uitgestrekte zandstrand en ga ook even langs in de prachtige stad Brugge.

zeebruggeOostende is een inspirerende wereldstad aan zee. Iedereen die houdt van cultuur, natuur en gezelligheid, voelt zich hier thuis. Je kunt hier lekker winkelen in de Adolf Buylstraat, picnicken in een van de stadsparken en op een wat minder mooie dag schuilen in een van de vele musea. Ook als je houdt van uitgaan tot in de kleine uurtjes dan kun je hier terecht in een van de vele hippe clubs of een gokje wagen in het grootste casino van Europa.

De hippe badplaats Knokke-Heist heeft 12 km zandstrand, meer dan 250 restaurants en trendy boetiekjes. Maar deze luxueuze badplaats heeft meer te bieden. Als je ook graag in de natuur bent, dan kun je hier mooie fietstochten maken of wandelingen door de Baai van Heist of de Zwinduinen- en polders.

blankenbergeBlankenberge is een ideale stad voor gezinnen met kinderen. Ook als de zon niet schijnt, is er genoeg vermaak. Ontdek de onderwaterwereld in Sea Life of bezoek een van de vele festivals of evenementen, zoals het zandsculpturenfestival en de folkloristische havenfeesten. Aan het eind van een dagje strand slenter je nog even door een van de winkelstraatjes en eet je in een van de restaurantjes in de haven.

De Panne
Hier vind je enorme brede zandstranden en mooie natuurreservaten. Hier zit je ook goed als je een dagje met het gezin naar Plopsaland wilt gaan om de kinderhelden Samson en Gert en Kabouter Plop op te zoeken. Of vaar een dagje mee op een zeilboot of maak een mooie paardrijtocht door de duinen. Genoeg vertier voor jong en oud.

Fotocredits: knokkestrand.be

Share This

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *