48 uur Antwerpen

48 uur Antwerpen

Of je nu met de auto of met de trein reist, vanuit Nederland ben je in 1 à 2 uur in Antwerpen. Niet voor niets is deze Belgische stad bij ons zo populair om een dagje te shoppen, uit te gaan of om een weekendje met je moeder, dochter of vriendin naartoe te gaan!

Geen beter begin om na aankomst in de stad voor een kopje koffie neer te strijken in de Diamantwijk bij DelRey. Hier geniet je bij je koffie van een heerlijk huisgemaakt taartje, koekje of bonbon die in de aangrenzende winkel worden verkocht. Ook een perfecte plek om te lunchen, als het inmiddels lunchtijd is geworden.

Shoppen
Tijd om te gaan winkelen. In de grote winkelstraat Meir, de Stadsfeestzaal en shoppingcenter Bazar vind je vooral de bekende grote winkelketens, waarvoor je niet naar Antwerpen hoeft te gaan. De leukste winkels vind je in het modekwartier. Je begint in de Steenhouwersvest. Ben je er op vrijdag, loop dan ook even langs de Vrijdagmarkt waar huisraad wordt geveild, een leuk schouwspel. Modetoppers als Dries van Noten en Ann Demeulemeester vind je in de Nationalestraat, leuk om wat inspiratie op te doen. Om ook wat te kunnen kopen ga je de Lombardenvest in waar de prijzen weer normaal zijn. Zonder Belgische pralinés kun je natuurlijk niet thuiskomen. Loop even langs Günther Watté in de Steenhouwersvest 30. Hier vind je een enorme keuze aan handgemaakte bonbons uit het achterliggende atelier. Je kunt er ook heerlijke koffie en thee drinken.

Borrelen en et zuidten
Aan het eind van de middag loop je naar ’t Zuid. Deze wijk staat bekend als een van de hipste buurten van Antwerpen met de vele barretjes en restaurants. De wijk heeft een geometrisch stratenplan en de brede lanen komen allemaal uit op stervormige pleinen, waar op iedere hoek een café zit. Hier plof je even lekker neer op een terrasje voor een Belgisch biertje. Lekker eten kun je onder andere in het visrestaurant Fiskebar.

Slapen
Om te overnachten kun je kiezen uit heel veel hotels, B&B’s of appartementjes in de stad. Soms is het de moeite waard om een pakketreis te boeken met treinticket en hotel. Houd hiervoor de vele aanbiedingen op de diverse websites bij.

5 x niet te missen
• De exotische markt op zaterdagochtend voor de Schouwburg. Hier vind je versgebakken wafels, kazen, Marokkaanse koekjes, worsten, verse pasta’s en nog veel meer!
• De alternatieve winkelstraat van Antwerpen is de Kammenstraat. Hier vind je bekende en masonbekende merken in diverse prijsklassen.
• Het MAS, Museum aan de Stroom is het stralende middelpunt van ’t Eilandje. Er is een vaste tentoonstelling over de havenstad en het 62 meter hoge gebouw geeft een mooi zicht over de stad.
• De Botanische tuin aan de Leopoldstraat is een oase van rust in het drukke centrum van de stad. Je kunt er komen door de houten deur aan de Lage Gasthuisstraat in te gaan. De tuin is al meer dan 200 jaar oud en hoorde vroeger bij het St. Elisabeth Hospitaal. Toen groeiden er vooral geneeskrachtige planten. Nu vind je er een aantal bijzondere bomen en planten en een enorme collectie kruiden.
• Restaurant ’t Hofke in het oudste straatje van Antwerpen. Een klein sfeervol tentje in de Vlaeykensgang, met  eenvoudige, verse en betaalbare gerechten op het menu. ’s Zomers kun je op de binnenplaats eten.

Fotocredits: www.steenhouwersvest.be

Share This

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *