3 unieke lichtfestivals

3 unieke lichtfestivals

Het is weer weer even wennen dat het ’s avonds zo vroeg donker is nu de klok weer een uur terug is gezet. Tijd om op zoek te gaan naar wat licht in de duisternis. Gelukkig zijn er de lichtfestivals!

Fête des Lumières, Lyon (5 december – 8 december 2015)
Van 5 tot 8 december viert het Franse Lyon haar lichtfeest. Bruggen, gebouwen, pleinen en parken worden gebruikt om de ruim 70 lichtinstallaties de stad te laten oplichten.  Daarbij wordt ook het gebruik van multimedia en allerlei vormen van design niet geschuwd. Laat je betoveren en verrassen tijdens dit lichtspektakel dat 4 nachten duurt.
Lyon is een leuke bestemming voor een weekendtrip en met dit lichtspektakel is er ook bij nacht genoeg te zien. Maak een wandeling of boek een rondvaart of een openbustour langs de toppers van het event. Tijdens zo’n tocht krijg je natuurlijk ook de nodige achtergrondinformatie over de stad mee.

place_des_terreaux

Lux, Helsinki (6 – 10 januari 2016)
Ook de Finse hoofdstad maakt graag gebruik van de lange donkere avonden, die vooral in wintermaand januari nog langer lijken te duren. Als je tussen 6 en 10 januari een citytrip naar Helsinki boekt, ben je getuige van de metamorfose van deze stad tot lichtstad. Iconische gebouwen worden tijdens Lux Helsinki letterlijk in de spotlights gezet en veel lichtinstallaties zijn interactief. Zo kom je er achter dat jouw schaduw ook kleur kan hebben bij de interactieve installatie ‘Time Lapse Plant’ of maak je ‘Water Light Graffiti’ in de hal van het centraal treinstation. Er wordt een speciale plattegrond uitgedeeld, waarop je alle lichtkunst tijdens dit evenement kunt terugvinden.

LUX_Helsinki_141

Lumiere, Londen (14 – 17 januari 2016)
In januari presenteert Londen haar lichtfestival! Het gaat om festival Lumiere, dat eerder dit jaar al het kleinere Durham in de spotlights zette. Het festival strekt zich uit over West End en King’s Cross en belooft een waar lichtspektakel te worden. Vier avonden lang worden een aantal toch al iconische gebouwen getransformeerd door 3D projecties (video mapping), interactieve lichtinstallaties en ander bijzondere lichtkunstwerken. Het belooft een bijzonder begin van het jaar te worden in Londen!

Lumiere-festival-2016

Share This

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *