3 x bijzondere overnachtingen in NL

3 x bijzondere overnachtingen in NL

Overnachten in een vogelhuis, een wijnvat of in een scheepsbouwkraan. Dat maakt een weekendje weg wel heel bijzonder. Of het nu een romantisch weekendje met z’n 2-en wordt of met de kinderen: het kan allemaal!

In een vogelhuismediacarouselslide_82.png
Zo kun je bij de voormalige boerderij De Vreemde Vogel overnachten in een caravan op poten, een ‘vogelhuis’, een vliegtuig of in een pipowagen. ’s Ochtends krijg je een uitgebreid streekontbijt. Het terrein ligt bij Vlaardingen, aan de rand van natuurgebied Midden-Delfland. Op de fiets ben je zo in Delft, Rotterdam of op het strand van Hoek van Holland. En voor de kinderen is er ook van alles te beleven. Er is een kinderboerderij met speeltuin, een speelveld en op een kwartiertje lopen ligt het Klauterwoud (grote en gratis natuurspeeltuin) en de Krabbelplas (zwemplas met zandstrand). Je kunt zelf pizza’s bakken in de pizzaoven met kruiden uit eigen moestuin, er is een winkeltje voor boodschapjes en een heerlijk zonnig terras.

In een wijnvat
Slapen in een wijnvat van meer dan 15.000 liter kan in het Friese Stavoren. De wijnvaten zijn gemaakt in Zwitserland en horen bij het hotel ‘De vrouwe van Stavoren’. Achter dit hotel liggen 4 originele wijnvaten die zijn omgebouwd tot sfeervolle hotelkamers. Naast een slaapgedeelte voor 2 personen is er een zitkamertje met tv, douche en toilet. Het ligt ook nog eens bijzonder fraai aan de oude haven van Stavoren waar je een prachtig uitzicht hebt op in- en uitgaande zeiljachten, en traditionele schepen als klippers, schoeners en andere platbodems.

 

In een scheepsbouwkraancrane-mockup
Het Feralda Kraanhotel staat midden op het NDSM Festival terrein in Amsterdam. Een buurt die de laatste jaren hip en happening is geworden met veel jonge bedrijfjes, restaurantjes en cafés. Het kraanhotel telt drie luxe suites, een tv-studio en een jacuzzi op 50 meter hoogte met een geweldig uitzicht over de stad. Om bij de suites te komen ga je met de lift naar het platform boven de poten van de kraan. Hier stap je over in de lift naar de 3 luxe suites. De Mystique Suite, Secret Suite en de Free Spirit Suite hebben elk een eigen thema. De kamers hebben een luxe King size tweepersoonsbed, een losstaand bad en een zitje om van het uitzicht te genieten. De kamers bestaan uit twee verdiepingen en zijn voor minder valide mensen helaas minder geschikt.

Share This

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *