1001 redenen om naar Schotland te gaan

1001 redenen om naar Schotland te gaan

Voor het weer hoef je er niet naartoe, maar er zijn nog 1001 redenen over om het wel te doen! Schotland kun je gewoonweg niet links laten liggen.

Schotland is onderdeel van het Verenigd Koninkrijk, maar heeft zijn eigen cultuur gelukkig niet verloren. Dat zie je aan de de doedelzalochkken, de kilts, de schotse ruit, de zogenaamde Highland Games en de whiskystokerijen. Maar Schotland is ook het land van de Hooglanden, van onvergetelijke vergezichten en oude tradities. Dit alles en de rijke geschiedenis van het land zullen je tot de laatste dag van je verblijf boeien.

Rondreizen
Een goede manier om Schotland te leren kennen en te ontdekken is door rond te reizen met de auto of met de camper. De weggetjes voeren je door kleine oude dorpjes en steden, door de prachtige natuur langs stille Lochs, ruige fjorden en langs vele statige kastelen die je kunt bezoeken. Maar ook als je van fietsen, mountainbiken of wandelen houdt, zijn er diverse routes. Langs de meren zijn hele mooie wandelingen uitgezet.

Locals
Als je door het land gaat toeren, leer je ook de bevolking kennen. Je drinkt eens een biertje in de lokale pub en brengt de nacht door in een sfeervolle Inn. Bij het haardvuur met een goed glas whisky in de hand vertellen de Schotten graag zelf de verhalen en legendes over hun land, waar ze zo trots op zijn.

edinburghEdinburgh
Ook de hoofdstad van Schotland is leuk om een paar dagen te verblijven. Het is een bruisende jonge stad met alle faciliteiten. Het is bovendien een erg gezellige stad met heel veel pubs waar vaak in de avonden live muziek wordt gespeeld. Verder zijn er een paar uitstekende musea en samen met de vele leuke winkels maakt dit de stad tot een prima bestemming voor een lang weekend of afsluiting van je vakantie.

Fotocredits: www.natgeofoto.nl

 

Share This

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *